Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Hrskavo pržena riba s umakom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Napravite snijeg od bjelanjka. Žumanjak i sol zamutite, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, polako dolijevajte pivo, miješajte da ne nastanu grudice. Umiješajte ribani sir, na kraju umiješajte snijeg od bjelanjka. Ribu narežite na manje komade, posolite, uvaljajte u brašno, zatim umočite u pivsko tijesto, pržite u dubokom ulju, odložite na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće. Hrskavo prženu ribu poslužite uz umak od hrena, dekorirajte listićima peršina i po želji svježe mljevenim čilijem.

Savjet: Ako vam ostane tijesta, u njega možete uvaljati riječnu ribu, gljive ili komadiće povrća poput cvjetače ili patlidžana.​​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g fileta svježeg bakalara
  • 30-50 g oštrog brašna

Pivsko tijesto:

  • 1 jaje
  • 120-150 g oštrog brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 40 g ribanog Grana Padana
  • 150 ml piva
  • sol
  • 400 ml ulja za prženje
  • 120 g hren umaka
  • 1 grančica svježeg peršina
  • mljeveni čili

Vino Zlatan Pošip


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

File bakalara

Grubo ribani hren SPAR, 140g

Oštro brašno S-BUDGET, 1kg

Pivo S-BUDGET

Sir Grana Padano DESPAR, trokut

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...