Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Hummus od tikve

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Tikvu prepolovite, odstranite koštice, stavite u lim za pečenje i pecite na 180 °C 30-50 minuta. Žlicom izvadite meso tikve, dodajte tahini pastu, narezani češnjak, začinite solju, paprom i ljutom papričicom, dodajte pola ulja i limunov sok, blendajte. Preostalo ulje dodajte u tankom mlazu dok ne dobijete glatku kremu.
  2. Pospite sezamom, dodajte grančicu majčine dušice, pikantirajte maslinovim uljem i poslužite uz bruskete.

Savjet: Polovice tikve možete peći u aluminijskoj foliji kako se ne bi presušila.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1,2-1,4 kg tikve
  • 40 g tahini paste
  • 4-5 režnjeva češnjaka
  • sol, kajenski papar, ljuta papričica po želji
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 50 ml limunovog soka
  • 10 g bijelog + 10 g crnog sezama
  • 1-2 grančice majčine dušice
  • 1 baget

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio limun Natur*pur

Bio sezam Natur*pur, 250g

Tikva Hokaido

Baquette rustico, 300g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...