Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Jaja u umaku od paprike i rajčice

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Zagrijte pećnicu na 220 °C. Paprike stavite na lim i pecite dok ne dobiju lijepu smeđu boju (pazite da ne izgore). Pečene paprike ogulite, uklonite sjemenke i krupno narežite. 
  2. Na maslinovu ulju pirjajte nasjeckani luk, dodajte nasjeckani češnjak, a zatim pelate. Kuhajte i zgnječite kuhačom, dodajte nasjeckanu ljutu papričicu i pečene paprike, posolite i kuhajte na laganoj vatri 15 –20 minuta. 
  3. Umiješajte maslac, napravite kuhačom udubine pa u njih pažljivo razbijte jaja i zapecite na jakoj vatri. Pospite nasjeckanim komoračem i poslužite uz prepečeni kruh.

Savjet: Rog papriku prije pečenja možete posuti i začinskim biljem.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 jaja
  • 500 g crvene rog paprike
  • 600 g pelata rajčice
  • 60 ml maslinova ulja
  • 100 g crvenog luka
  • 3– 4 češnja češnjaka
  • 1 ljuta papričica
  • 20 g maslaca
  • sol
  • 2 – 3 grančice svježega komorača
  • 4 kriške kruha

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bijeli kruh S-BUDGET, štruca, 500g

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Bio luk Natur*pur, 750g

Paprika rog

Rajčice pelati S-BUDGET, 400g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...