Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Juneći carpaccio s rikulom, parmezanom i limunom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Meso temeljito očistite i stavite u zamrzivač na nekoliko minuta, kako bi se dobro ohladilo i lakše rezalo. Ohlađeno meso režite na što je moguće tanje komade, stavite ga između dva lista papira za pečenje pa ga lagano stucite, kako bi kriške postale jako tanke. Meso složite na pladanj i uz njega poslužite svježu rikolu, krupnu sol, limun i tanko narezani parmezan.

Savjet: Za capraccio je najbitnije da ga poslužimo dobro ohlađenog i da ga ne začinimo previše.​

Sastojci

Za 2 osobe
  • 150 g junećeg bifteka
  • 60 g rikule
  • 40 g parmezana 
  • ½ limuna
  • krupna sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Salata rukola SPAR, 100g

Sir Grana Padano DESPAR, 200g

Sitna morska kuhinjska sol S-BUDGET, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...