Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Kineska riža s povrćem, piletinom i prženim jajima

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Rižu skuhajte u posoljenoj vodi. Piletinu narežite na kocke, luk i češnjak sitno nasjeckajte, a papriku narežite na kockice.
  2. U woku zagrijte žlicu ulja i popržite piletinu do zlatne boje. Meso izvadite, dodajte ulje i stavite luk, zatim papriku, kratko pržite i dodajte češnjak.
  3. Povrće u woku razmaknite i ulijte razmućena i posoljena jaja.
  4. Promiješajte, popržite i dodajte rižu. Sve začinite  tamarijem i poslužite kinesku rižu posutu narezanim mladim lukom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 250 g smeđe riže dugog zrna
  • sol
  • papar
  • 3 žlice sezamova ulja
  • 300 g pilećeg filea
  • 1 svježa crvena paprika
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 jaja
  • 1 - 2 žlice tamarija (soja sos)
  • 3 mlada luka

Vino Lukačević Graševina


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Bio paprika crvena Natur*pur

Riža dugo zrno SPAR, 4x125g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...