Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Kruh od tikvica sa zobenim pahuljicama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. U zdjelu s brašnom dodajte prašak za pecivo i sol pa promiješajte. U sredini napravite udubinu pa dodajte preostale sastojke i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Unutrašnjost duguljastog kalupa premažite maslacem i pospite brašnom. 
  2. U kalup ulijte smjesu za kruh, poravnajte i pospite zobenim pahuljicama. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 40 – 45 minuta na 180 °C (napravite provjeru čačkalicom). Po potrebi tijekom pečenja kruh zaštitite aluminijskom folijom da ne potamni prebrzo.

Savjet: Tijesto možete pripremiti s mješavinom pšeničnog i pirovog brašna.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 350 g oštrog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 1 jaje
  • 50 ml mlijeka
  • 150 ml maslinova ulja
  • 50 g naribanog parmezana
  • 50 g feta sira (zgnječenog)
  • 250 g naribanih tikvica
  • 2 – 3 žlice zobenih pahuljica (za posipanje)
  • maslac

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Oštro brašno S-BUDGET, 1kg

Ribani sir Parmigiano reggiano DESPAR, 100g

Sir feta DESPAR, 250g

Tikvice Natur*pur, 500g

Zobene pahuljice S-BUDGET, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...