Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Predjela
Kukuruzne chimichange s guacamole umakom
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
50 min
U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte mljeveno meso i pržite uz miješanje oko 10 minuta dok meso ne dobije tamniju boju. Dodajte nasjeckani luk, protisnuti češnjak, kumin, sol, papar, sitno narezanu čili papričicu i svježu papriku narezanu na kockice. Pirjajte još 5 minuta pa dodajte pasiranu rajčicu i kukuruz. Kuhajte sve zajedno još 10 minuta, po želji još začinite, maknite s vatre i pospite nasjeckanim listovima peršina ili korijandera. U sredinu svake tortilje stavite dio mesnog nadjeva, preklopite sve stranice tortilje prema sredini, preko nadjeva. Tako zamotane tortilje složite u lim za pečenje, premažite umućenim jajetom i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite na 200 °C oko 15 minuta. Izvadite chimichange iz pećnice i poslužite ih s guacamole umakom.
Za umak avokado prerežite, uklonite koštice i koru. Luk očistite i sitno nasjeckajte, rajčicu narežite na kockice, ljutu papričicu sitno nasjeckajte, listove korijandera nasjeckajte, češnjak očistite. Stavite očišćeni avokado u zdjelu i izgnječite ga vilicom. Dodajte nasjeckani luk, rajčicu, korijander i protisnuti češnjak. Posolite, popaprite, dodajte sok limete i sve dobro promiješajte.
Savjet:
Mesni nadjev možete pripremiti dan ranije i čuvati u hladnjaku do upotrebe.
Sastojci
Za
4
osobe
4 kukuruzne tortilje
250 g mljevene junetine
1 luk
1 režanj češnjaka
1 svježa čili papričica
1 svježa crvena paprika babura
100 ml pasirane rajčice
150 g kuhanog kukuruza
½ žličice soli
¼ žličice mljevenog papra
½ žličice mljevenog korijandera
½ žličice mljevenog kumina
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice nasjeckanog lista peršina ili korijandera
1 jaje – za premazivanje
ZA UMAK
2 mekana avokada
1 ljubičasti luk
2 režnja češnjaka
1 svježa rajčica
svježa čili papričica
šaka nasjeckanog lista korijandera ili peršina
sok 2 limete
¼ žličice soli
¼ žličice papra
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
avokado
Bio paprika crvena Natur*pur
Bio Rajčica Natur*pur, 500g
Limeta
Mljevena junetina
Kukuruzne tortilje SPAR, 8 kom., 320g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji