Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Losos tartar s kavijarom i crutonima s đumbirom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Losos narežite na male kockice i dodajte sitno narezani luk i crne masline, na kockice narezanu rajčicu, limunov sok, ulje, papar i malo Tabasca. Sastojke promiješajte i stavite u okrugle kalupe (2 komada).
  2. Losos stavite u hladnjak da se marinira i dobro ohladi.
  3. Pomiješajte narezanu rukolu i radič. Prije posluživanja salatu stavite u kalup i sve zajedno pažljivo izvadite na tanjur za posluživanje.
  4. Preko salate stavite klice, nakapajte maslinovim uljem i acetom balsamicom.
  5. Poslužite s crvenim kavijarom i croutonima s đumbirom. Njih pripremite tako da tostu skinete koru i na ugrijanoj tavi popržite uz dodatak đumbira i maslinova ulja.

Sastojci

Za 2 osobe
  • 150 g lososa (dimljeni)
  • ½ male glavice ljubičastog luka
  • 1 manja rajčica
  • 2 žlice nasjeckanih crnih maslina
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • papar, malo Tabasca

Salata:

  • rukola, crveni radič
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice klica rotkvica
  • aceto balsamico
  • crveni kavijar
  • 4 tosta
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 1 žlica maslinova ulja

Pjenušac Cordon Negro


0,75L

Temp. serviranja:
5-7ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Crne masline SPAR, bez koštice, 230g

Salata rukola SPAR, 100g

SPAR PREMIUM aceto balsamico, 250ml

SPAR PREMIUM Dimljeni losos, 80g

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Toast Pan Care DESPAR

Đumbir

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...