Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Njoki s pestom Genovese

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Njoke stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu. Kad isplivaju, kuhajte ih još dvije minute, pa ih ocijedite i kratko isperite pod hladnom vodom. 
  2. U tavu stavite maslinovo ulje i nekoliko žlica vode. Stavite je na laganu vatru pa kad tekućina zakuha, umiješajte pesto Genovese i kratko promiješajte. 
  3. Dodajte ocijeđene njoke, lagano promiješajte, uklonite s vatre i poslužite odmah, toplo i posuto naribanim parmezanom.

Savjet:Pesto možete razrijediti vrhnjem za kuhanje i dobiti kremasti umak.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 kg njoka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 3 žlice pesta Genovese
  • 20 g naribanog parmezana
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

DESPAR PREMIUM Pesto Genovese

Njoki DESPAR, 500g

Sir Grana Padano DESPAR, 200g

Sol SPAR Vital

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 750ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...