Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Odresci svinjskog buta s keljom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Odreske svinjskog buta narežite na tanke trake. Mladi luk operite pa ga dijagonalno narežite na komade dugačke 2 cm. Ogulite i sitno narežite režnjeve češnjaka. Kelj dobro operite, odstranite mu vanjske listove pa ga nareæite na trake. U manjoj suhoj tavi prepržite 1-2 minute sjemenke sezama dok ne dobiju zlatnu boju. Odložite ih na tanjur i krenite s pripremom jela.  
  2. U većoj zdjeli pomješajte svinjetinu, mladi luk, češnjak i čili papričice. Sve dobro promješajte pa stavite peći u wok ili dublju tavu na jako zagrijano sezamovo i maslinovo ulje. Meso pržite 5 minuta pa ga izvadite iz tave. Na istu masnoću dodajte kelj, tekući med i sojin umak pa sve dobro promješajte. Smanjite vatru, poklopite tavu, pa sve lagano pirjajte 5-6 minuta. Dodajte meso i sezamove sjemenke, dobro sve promješajte pa poslužite toplo posuto preostalim sjemenkama sezama.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400g svinjskog buta
  • 400g kelja
  • 3 mlada luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica sezamovih sjemenki
  • 1 žličica nasjeckane čili papričice
  • 2 žlice sezamova ulja
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice sojina umaka
  • 1 žlica tekućeg meda
  • sol i svježe mljeveni papar

Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg


0,75L

Temp. serviranja:
13-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio sezam Natur*pur, 250g

Cvjetni med DESPAR

Kelj

Mladi luk

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Svinjski but BK

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...