Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Omlet od krumpira i luka

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Krumpir u ljusci dobro isčetkajte, operite i skuhajte u kipućoj, blago posoljenoj vodi. Kuhane krumpire ocijedite, pustite da se malo ohlade pa ih ogulite i narežite na ploške. 
  2. U velikoj tavi (Ø 30 cm) na zagrijanom maslinovu ulju popržite na ploške narezani luk do lijepe zlatnožute boje. Dodajte na kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak i kratko promiješajte, samo toliko da češnjak zamiriše. 
  3. Dodajte narezani krumpir, promiješajte i još kratko popržite. Na kraju pospite naribanim edamerom i prelijte umućenim jajima pomiješanima s kiselim vrhnjem te malo soli i papra. 
  4. Pospite sitno narezanim mladim lukom, poklopite i pecite na srednje jakoj vatri nekoliko minuta. Kad se ispeče, okrenite na veći tanjur i odmah poslužite.

Savjet: Radi bolje arome, u smjesu možete dodati 25 g sitno nasjeckane pancete.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g krumpira
  • 6 jaja
  • 60 g luka
  • 2 mlada luka
  • 75 g kiselog vrhnja
  • 40 g naribanog sira edamera
  • 25 g pancete
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica nasjeckana peršina
  • sol i papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Kiselo vrhnje S-BUDGET, 180g

Krumpir S-BUDGET, 5kg

Mladi luk

Sir Edamec SPAR

SPAR PREMIUM panceta, 100g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...