Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Palak paneer – špinat sa sirom i curryjem

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Na zagrijano ulje dodajte kumin i lovorov list pa ih pržite dok kumin ne pusti miris i promijeni boju.
  2. Rajčice izmiksajte pa ih zajedno s kurkumom, čilijem i curryjem kuhajte na laganoj vatri dok tekućina ne ispari. 
  3. Nakon 5 – 10 minuta kuhanja dodajte špinat, posolite, poklopite i ostavite da špinat omekša. 
  4. Potom dodajte mladi sir narezan na kocke, promiješajte i poslužite.

Savjet: Curry je najčešći začin u indijskoj kuhinji, a umjesto praha možete koristiti i pastu od zelenog curryja.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g špinata
  • 300 g rajčica
  • prstohvat kumina
  • 3 lista lovora
  • čili u prahu, po želji
  • 2/3 žličice kurkume
  • sol
  • 200 g mladog sira
  • 1 espresso žličica curryja
  • 30 ml ulja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Rajčica Natur*pur, 500g

Rezani špinat S-BUDGET, 400g

Sol SPAR Vital

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Začin curry SPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...