Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pašteta od pileće jetre sa želeom od crnog vina

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Na zagrijano ulje stavite nasjeckani luk, popržite do zlatne boje pa dodajte naribanu mrkvu i nasjeckane gljive. Pirjajte oko 5 minuta pa dodajte protisnuti češnjak, timijan i pileća jetrica. 
  2. Posolite, ulijte marsalu i pirjajte miješajući oko 10 minuta. Ostavite da se malo ohladi pa usitnite u el. sjeckalici da dobijete pastu. Dodajte papar i maslac da dobijete finu kremastu paštetu. Po potrebi dodajte još maslaca ili razrijedite slatkim vrhnjem te ulijte u posudu za posluživanje. Ostavite da odstoji nekoliko sati pa pripremite žele. 
  3. Za žele zagrijte crno vino do vrenja. Dodajte klinčić, šećer, sol i limunovu koricu, kratko prokuhajte i maknite s vatre. Želatinu koju ste pomiješali s nekoliko žlica vode da nabubri umiješajte u vino da se otopi. 
  4. Nakon 2 – 3 minute maknite koricu limuna i klinčić pa još tekuće nalijte na paštetu. Pričekajte da se žele stvrdne pa poslužite paštetu s ploškama kruha ili krekerima.

Savjet: Kad kuhate vino, možete dodati nekoliko brusnica. Pašteta u hladnjaku može stajati 4 dana.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 3 žlice ulja
  • 50 g maslaca
  • 100 g luka
  • 100 g mrkve
  • 150 g šampinjona
  • 1 češanj češnjaka
  • ¼ žličice suhog timijana
  • 450 g pilećih jetrica
  • sol
  • mljeveni šareni papar
  • 2 žlice desertnog vina marsale

Za žele:

  • 250 ml crnog vina
  • 3 klinčića
  • 2 – 3 žlice šećera
  • prstohvat soli
  • korica ½ limuna
  • 1 žličica mljevene želatine
  • kruh francuz za posluživanje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Češnjak Vrtovi Hrvatske

Mrkva Vrtovi Hrvatske, 500g

Žuti luk Vrtovi Hrvatske, 1kg

Pileća jetra sa srcem S-BUDGET

Šampinjoni Vrtovi Hrvatske, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...