Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečeni krumpir sa skutom i rotkvicom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Krumpir dobro operite, stavite ga u posoljenu hladnu vodu i stavite ga na vatru. Kad voda zakuha, neka se kuha 10 minuta, potom ga ocijedite i prebacite u odgovarajuću vatrostalnu posudu. 
  2. Dodajte na ploške narezanu rotkvicu, natrganu skutu, sušeni timijan i mažuran, posolite, popaprite, prelijte maslinovim uljem i dobro promiješajte. 
  3. Pecite 20 – 25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C.
  4. Izvadite iz pećnice, pospite listićima bosiljka, promiješajte i poslužite.

Savjet: Ako volite egzotičniji okus, prije pečenja po krumpiru izlijte jednu žlicu meda ili sirupa od agave, a kad ga želite poslužiti kao prilog uz divljač, obvezno ga prelijte medom.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1,2 kg manjih mladih krumpira
  • 80 g rotkvica
  • 150 g skute
  • 50 ml maslinova ulja
  • ½ žličice sušenog timijana
  • ½ žličice sušenog mažurana
  • ½ vezice ljubičastog bosiljka
  • sol
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Mladi krumpir

Rotkvice

Sol SPAR Vital

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Kravlja skuta

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...