Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečeni mladi krumpir s umakom od vrhnja i češnjaka

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Krumpir dobro operite, osušite i prerežite na polovice. Stavite ga u odgovarajuću vatrostalnu posudu i dodajte češnjak. Posolite, popaprite, pospite timijanom, prelijte maslinovim uljem i dobro izmiješajte.
  2. Pecite 50 – 60 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C ili dok krumpir ne dobije lijepu zlatnu boju.
  3. Izvadite ga iz pećnice, dodajte mu maslac, pospite na kolutiće narezanim mladim lukom, nasjeckanim koprom pa promiješajte.
  4. Krem-sir dobro izmiješajte s kiselim vrhnjem. Potom dodajte protisnuti češnjak, nasjeckani kopar, blago posolite i poslužite uz pečeni krumpir.

Savjet: U umak možete umiješati 200 ml slatkog vrhnja pa time preliti krumpir 15 – 20 minuta prije kraja pečenja.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1,2 kg manjih mladih krumpira
  • 2 mlada luka
  • 50 ml ulja
  • 25 g maslaca
  • 8 češanja češnjaka u ljusci
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
  • 1 žlica svježeg nasjeckanog kopra
  • sol
  • papar

Umak:

  • 200 g kiselog vrhnja
  • 150 g kremastog sira
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica svježeg nasjeckanog kopra
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Češnjak

Kiselo vrhnje S-BUDGET, 180g

Mladi krumpir

Sirni namaz DESPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...