Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pileća salata s kvinojom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Kvinoju stavite u kipuću vodu i kuhajte oko 15 minuta, ocijedite je i ostavite sa strane. 
  2. Pileće filee narežite na manje komadiće. Posolite ih, popaprite, pospite mljevenim čilijem i dobro izmiješajte. U veću tavu na dobro zagrijanu mješavinu maslaca i maslinova ulja stavite narezanu piletinu i pržite je do zlatnožute boje. 
  3. Dodajte rajčicu bez sjemenki narezanu na manje komade, oguljenu tikvicu narezanu na kockice, mladi luk narezan na kolutiće i kratko pržite. Maknite s vatre i pomiješajte s kuhanom quinoom i rukolom. 
  4. Salatni preljev pripremite tako da izmiješate maslinovo ulje, vinski ocat, med, protisnuti češnjak i malo soli. Prelijte ga preko pripremljene salate, promiješajte i poslužite.

Savjet: Umjesto kvinoje možete upotrijebiti proso, ječam ili leću.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g pilećeg filea
  • 100 g kvinoje
  • 4 mlada luka
  • 100 g tikvica
  • 1 rajčica
  • 20 g maslaca
  • 1 žlica maslinova ulja
  • ½ žličice mljevenog čilija
  • sol i papar

Za preljev:

  • 50 ml maslinova ulja
  • 4 žlice vinskog octa
  • ½ žlice meda
  • 1 češanj češnjaka
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Maslac S-BUDGET, 250g

Mladi luk

Pileći file S-BUDGET

Tikvice Natur*pur, 500g

Vinski ocat DESPAR, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...