Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Predjela
Pileća salata s kvinojom
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
30 min
Kvinoju stavite u kipuću vodu i kuhajte oko 15 minuta, ocijedite je i ostavite sa strane.
Pileće filee narežite na manje komadiće. Posolite ih, popaprite, pospite mljevenim čilijem i dobro izmiješajte. U veću tavu na dobro zagrijanu mješavinu maslaca i maslinova ulja stavite narezanu piletinu i pržite je do zlatnožute boje.
Dodajte rajčicu bez sjemenki narezanu na manje komade, oguljenu tikvicu narezanu na kockice, mladi luk narezan na kolutiće i kratko pržite. Maknite s vatre i pomiješajte s kuhanom quinoom i rukolom.
Salatni preljev pripremite tako da izmiješate maslinovo ulje, vinski ocat, med, protisnuti češnjak i malo soli. Prelijte ga preko pripremljene salate, promiješajte i poslužite.
Savjet:
Umjesto kvinoje možete upotrijebiti proso, ječam ili leću.
Sastojci
Za
4
osobe
400 g pilećeg filea
100 g kvinoje
4 mlada luka
100 g tikvica
1 rajčica
20 g maslaca
1 žlica maslinova ulja
½ žličice mljevenog čilija
sol i papar
Za preljev:
50 ml maslinova ulja
4 žlice vinskog octa
½ žlice meda
1 češanj češnjaka
sol
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Maslac S-BUDGET, 250g
Mladi luk
Pileći file S-BUDGET
Tikvice Natur*pur, 500g
Vinski ocat DESPAR, 1L
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji