Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Polpete od mesa i krumpira sa salatom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Mesu dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, sol, papar, timijan, peršin, jaja, brašno i 100 ml vode.
  2. Smjesu dobro promiješajte. Krumpir naribajte i ocijedite pa dodajte smjesi od mesa. Dobro promiješajte pa žlicom grabite smjesu, uvaljajte u krušne mrvice i oblikujte polpete.
  3. Pržite na srednje zagrijanom ulju oko 20 minuta (nakon 10 minuta okrenite polpete na drugu stranu). Pržene polpete stavite na upijajući papir da upije masnoću.
  4. Za salatu, krastavce i rotkvice narežite na tanke ploške i začinite ih prije posluživanja.
  5. Prelijte maslinovim uljem pomiješanim s limunovim sokom, nasjeckanom čili papričicom, češnjakom, soli i paprom.
  6. Uz tople polpete poslužite salatu.

Savjet: Dok se prže, polpete moraju biti dopola uronjene u ulje.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g mljevene svinjetine (fino mljevene)
  • 300 g krumpira
  • 80 g luka
  • 1 češanj češnjaka
  • sol
  • crni papar
  • malo suhog timijana
  • 3 žlice brašna
  • 2 jaja
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • krušne mrvice
  • ulje za pečenje

Salata:

  • 1 - 2 svježa krastavca
  • 200 g rotkvica
  • sok od pola limuna
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 manja crvena čili paprika
  • 1 nasjeckani češnjak
  • sol
  • papar

Vino Krauthaker Pinot sivi


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Krumpir Natu*pur

Krušne mrvice DESPAR, 400g

Maslinovo ulje Natur*pur, 500ml

Začin crni papar SPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...