Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Popečci sa gljivama, dimljenom šunkom, rajčicama i svježim sirom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Sitno nasjeckajte ploške dimljene šunke. Rajčice očistite od sjemenki pa ih sitno nasjecite. Šampinjone (ili neke druge gljive) očistite pa i njih sitno nasjecite. U većoj zdjeli pomiješajte, kravlji sir, brašno i jaja. Nakon što ste sve dobro promiješali, dodajte narezanu šunku, rajčice i gljive. Posolite i popaprite po želji, dodajte malo nasjeckanih listova svježeg bosiljka pa još jednom sve lagano promiješajte.
  2. Za umak pomiješajte jogurt sa začinima po želji, protisnutim češnjakom i ljutim čili umakom. U manjoj zdjeli napravite preljev za salatu tako da pomiješate maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar pa dobivenom emulzijom prelijte opranu zelenu salatu. 
  3. U dobro zagrijanu tavu na malo maslinova ulja žlicom stavljajte popečke da se lagano peku. Kada su se zapekli s jedne strane okrenite ih pa ih pecite i s druge strane dok ne dobiju finu zlatnu boju s obadvije strane. Dok su još topli, lagano na njih naribajte svježi parmezan da se lagano rastopi na površini popečka.  Poslužite toplo uz rashlađeni umak od jogurta i začinjenu mješanu zelenu salatu.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 200g svježeg kravljeg sira
  • 2 žlice brašna za dizana tijesta
  • 2 jaja
  • 100g dimljene šunke
  • 2 rajčice
  • 100g šampinjona
  • 30g parmezana
  • 4 žlice grčkog jogurta
  • mješana zelena salata
  • sok od 1 limuna
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

Vino Krauthaker Pinot sivi


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

DESPAR PREMIUM Brašno tip 0, 1kg

Grčki jogurt SPAR, 1kg

Jaja SPAR, 6 komada

Ljetna šunka SPAR Vital, 100g

Sir Grana Padano DESPAR, 200g

Svježi sir SPAR, 20%, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...