Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Prilog od mahuna

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Mahune skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi pa ih ocijedite.
  2. Sadržaj vrećice juhe uspite u 500 ml mlake vode i zagrijavajte uz miješanje da dobijete umak. Dodajte slatko vrhnje i kuhane mahune te sve zajedno kratko prokuhajte.
  3. Luk narežite na kolutove i posolite, a potom ga umočite u razmućeno jaje i zatim u brašno. Pržite luk u zagrijanom ulju dok ne porumeni. Ocijedite višak masnoće na upijajućem papiru.
  4. Poslužite mahune u umaku od gljiva s poprženim lukom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g zelenih mahuna
  • sol
  • 1 vrećica juhe od gljiva
  • 2 glavice luka
  • 1 jaje
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 100 g glatkog brašna
  • ulje za duboko prženje

Vino Pilato Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Mahune

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Bio luk Natur*pur, 750g

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...