Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Proljetna tjestenina

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Tjesteninu stavite u posoljenu kipuću vodu i skuhajte je al dente. Brokulu operite i odvojite joj cvjetove od stabljike. Kratko ih prokuhajte u blago zasoljenoj vodi s dvije ploške opranog domaćeg limuna. Izvadite cvjetove i sačuvajte dio tekućine za pripremu umaka.
  2. Na zagrijanom maslinovu ulju kratko popržite očišćene i narezane šampinjone na ploške. Prelijte ih vinom i lagano dinstajte dok tekućina ne ispari.
  3. Dodajte cvjetove brokule, dio tekućine u kojoj su se kuhali. Sve kratko prodinstajte, zalijte slatkim vrhnjem i kuhajte još 5 minuta.
  4. Nakon toga umiješajte naribani polutvrdi sir i skuhanu tjesteninu. Sve skupa lagano promješajte i lagano pospite naribanim parmezanom. Poslužite toplo.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400g tjestenine (penne)
  • 600g brokule
  • 40g maslaca
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 200g šampinjona
  • 3dl slatkog vrhnja
  • 0,5dl bijelog vina
  • 1/2 limuna
  • 50g polutvrdog sira
  • 50g parmezana
  • sol, papar

Pjenušac Cordon Negro


0,75L

Temp. serviranja:
5-7ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Sir Grana Padano DESPAR, 100g

Penne Rigate DESPAR, 500g

Maslac Natur*pur, 250g

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...