Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pržene artičoke s češnjakom i limunom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Artičokama uklonite vanjske zadebljane listove, a zadržite stapke i vrhove listova.
  2. Uzduž prerežite očišćene artičoke na polovine ili četvrtine, ovisno o veličini. 
  3. Na zagrijanom maslinovu ulju pržite ih kratko sa svih strana.
  4. Dodajte češnjak narezan na listiće i limun narezan na kriške.
  5. Začinite morskom solju i pospite peršinom.
  6. Poslužite kao predjelo uz prepečeni kruh.

Savjet: Ako imate mogućnost, koristite male mlade artičoke čiji listovi nemaju vlakna.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 – 8 svježih artičoka
  • 100 ml maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 limun
  • 1 žlica narezanog peršina (ili lista koromača)
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio Limun (2) Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Peršin

Sol SPAR Vital

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...