Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Prženi grčki sir – saganaki

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

15 min
  1. Sir narežite na deblje komade. Bjelanjke vilicom kratko izlupajte. Sir lagano s obje strane poškropite vodom i pospite brašnom pa svaki komad umočite u bjelanjak.
  2. U tavi zagrijte ulje pa pržite sir dok ne dobije boju i hrskavu koricu s obje strane.
  3. Pospite sir vlascem i listićima timijana te poslužite uz svježe rajčice.

Savjet: Želite li izbjeći suvišne masnoće i prženje, sir možete umjesto u tavi zapeći u pećnici na 200 °C oko 15 minuta.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g grčkog sira, fete ili sl.
  • 2 – 3 žlice vode
  • 2 bjelanjka
  • 2 žlice brašna
  • oko 100 ml ulja za prženje 
  • 300 g mini rajčica
  • 2 žlice nasjeckanog vlasca
  • svježi timijan

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Jaja SPAR, 6 komada

Koktel rajčica Vrtovi Hrvatske, 500g

Sir feta DESPAR, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...