Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pull apart kruh sa svježim začinskim travama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Kvasac razmrvite u manjoj posudici, dodajte mu šećer i malo toplog mlijeka. Ostavite na toplom 10-ak minuta da se digne. U veliku zdjelu stavite brašno, dodajte sol, jaje, pripremljeni kvasac i preostalo toplo mlijeko. Zamijesite glatko tijesto, premažite ga s malo ulja i pokrijte krpom. Ostavite na toplom mjestu 30 – 40 minuta. Pećnicu zagrijte na 180 °C. 
  2. Kalup za kruh obložite papirom za pečenje. Maslac stavite u posudicu, dodajte sitno nasjeckani peršinov list, bosiljak i ružmarin. Dobro promiješajte pa dodajte protisnuti češnjak, sol i papar. 
  3. Tijesto tanko razvaljajte i premažite pripremljenim nadjevom od maslaca. Razrežite tijesto na 6 jednakih traka. Poslažite ih jednu na drugu pa tijesto narežite na širinu kalupa, oko 6 jednakih dijelova. Sada te dijelove složite jedan do drugoga pa ih uspravno nanižite u pripremljeni kalup. Pokrijte i ostavite tako 15 minuta. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 30 – 40 minuta na 180 °C.

Savjet: U nadjev možete dodati origano ili druge začine, kao i razne sireve.

Sastojci

Za 4 osobe

Tijesto:

  • 1 svježi kvasac
  • 1 žličica šećera
  • 500 g glatkog brašna
  • 250 ml toplog mlijeka
  • 2 žličice soli
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 jaje

Nadjev:

  • 3 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • nekoliko listova svježeg bosiljka
  • 2 češnja češnjaka
  • malo sitno nasjeckanog ružmarina
  • 50 g maslaca sobne temperature
  • sol
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bosiljak Vrtovi Hrvatske, bio

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Trajno mlijeko S-BUDGET, 1L

Začin ružmarin SPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...