Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Predjela
Pull apart kruh sa svježim začinskim travama
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
120 min
Kvasac razmrvite u manjoj posudici, dodajte mu šećer i malo toplog mlijeka. Ostavite na toplom 10-ak minuta da se digne. U veliku zdjelu stavite brašno, dodajte sol, jaje, pripremljeni kvasac i preostalo toplo mlijeko. Zamijesite glatko tijesto, premažite ga s malo ulja i pokrijte krpom. Ostavite na toplom mjestu 30 – 40 minuta. Pećnicu zagrijte na 180 °C.
Kalup za kruh obložite papirom za pečenje. Maslac stavite u posudicu, dodajte sitno nasjeckani peršinov list, bosiljak i ružmarin. Dobro promiješajte pa dodajte protisnuti češnjak, sol i papar.
Tijesto tanko razvaljajte i premažite pripremljenim nadjevom od maslaca. Razrežite tijesto na 6 jednakih traka. Poslažite ih jednu na drugu pa tijesto narežite na širinu kalupa, oko 6 jednakih dijelova. Sada te dijelove složite jedan do drugoga pa ih uspravno nanižite u pripremljeni kalup. Pokrijte i ostavite tako 15 minuta. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 30 – 40 minuta na 180 °C.
Savjet:
U nadjev možete dodati origano ili druge začine, kao i razne sireve.
Sastojci
Za
4
osobe
Tijesto:
1 svježi kvasac
1 žličica šećera
500 g glatkog brašna
250 ml toplog mlijeka
2 žličice soli
2 žlice maslinovog ulja
1 jaje
Nadjev:
3 žlice nasjeckanog peršinovog lista
nekoliko listova svježeg bosiljka
2 češnja češnjaka
malo sitno nasjeckanog ružmarina
50 g maslaca sobne temperature
sol
papar
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bosiljak Vrtovi Hrvatske, bio
Glatko brašno S-BUDGET, 1kg
SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml
Trajno mlijeko S-BUDGET, 1L
Začin ružmarin SPAR
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji