Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Punjene rajčice

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Rižu skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi pa je ocijedite, kratko ohladite pod mlazom hladne vode i ostavite sa strane.
  2. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk i pržite ga do zlatnožute boje. Dodajte protisnuti češnjak i kratko ga pržite, samo da zamiriše, pa ga zalijte vinom.
  3. Pirjajte na srednje jakoj vatri oko minutu pa dodajte nasjeckanu rajčicu, šećer, cimet, kim, klinčić, čili te malo soli i papra. Uz povremeno miješanje, pirjajte 4 – 5 minuta pa maknite s vatre. 
  4. Dodajte kuhanu rižu i dobro izmiješajte. Zatim dodajte sitno natrganu ricottu i lagano izmiješajte.
  5. Rajčicama odrežite vrh, izdubite ih i lagano posolite i popaprite iznutra. U svaku stavite po ¼ pripremljene smjese s rižom i poklopite ih odrezanim vrhom rajčice. Rajčice stavite u vatrostalnu posudu obloženu papirom za pečenje.
  6. Pecite 20 – 25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C. Odmah poslužite.

Savjet: Istim nadjevom možete puniti izdubljene tikvice ili glavice luka.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 veće rajčice
  • 175 g riže dugog zrna
  • 150 g ricotta sira 
  • 120 g luka
  • 200 g nasjeckane rajčice
  • 3 češnja češnjaka
  • 50 ml bijelog vina
  • 3 žlice maslinova ulja
  • ½ žličice šećera
  • ½ žličice mljevenog cimeta
  • ½ žličice mljevenog kima
  • prstohvat mljevenog klinčića
  • ½ žličice čilija u prahu
  • sol, papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Rajčica

Riža dugo zrno SPAR, 4x125g

Sir Ricotta S-BUDGET, 250g

Začin kim SPAR, 50g

Žuti luk rukavac Vrtovi Hrvatske

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...