Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Punjeni ljubičasti luk sa slaninom i sirom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Proso skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, ocijedite ga, kratko isperite pod hladnom vodom i ostavite sa strane. 
  2. U suhu zagrijanu tavu stavite na sitnije kockice narezanu slaninu i pržite ga dok ne pusti masnoću i zastakli se.
  3. Dodajte sitnije narezani špinat, protisnuti češnjak i uz miješanje popržite samo toliko da špinat povene. 
  4. Maknite s vatre, umiješajte u proso i ostavite da se malo ohladi.
  5. Za to vrijeme glavice luka očistite od ljuski, odrežite vrhove, a dno odrežite samo toliko da korijen drži listove luka na okupu, ali dovoljno da luk može ravno stajati.
  6. Luk pažljivo izdubite tako da mu ostavite smo dva vanjska sloja. 
  7. U proso i slaninu dodajte naribane sireve, čili, malo papra, krušne mrvice i dobro izmiješajte.
  8. Pripremljenim nadjevom napunite izdubljeni luk.
  9. Luk posložite u odgovarajuću vatrostalnu posudu premazanu maslinovim uljem, a viškom ulja izvana premažite napunjeni luk.
  10. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite 25 – 30 minuta.
  11. Poslužite toplo.

Savjet: U smjesu možete dodati i 100 g kiselog vrhnja kako bi nadjev ostao što sočniji.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 veće glavice ljubičastog luka
  • 50 g prosa ili kvinoje
  • 150 g slanine
  • 100 g mladog špinata
  • 2 češnja češnjaka
  • 30 g naribanog parmezana
  • 150 g naribanog edamera
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 3 žlice maslinova ulja
  • ¼ žličice mljevenog čilija
  • sol
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Krušne mrvice S-BUDGET, 450g

Ljubičasti luk

Proso DESPAR Vital, 500g

Salata baby špinat SPAR, 100g

Sir Grana Padano DESPAR, 100g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...