Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Punjeni patlidžani iz pećnice

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

5 min
  1. Patlidžane operite, prerežite po dužini i posolite te ostavite 15 minuta da puste vodu. U zdjeli pripremite nadjev – pomiješajte kvinoju, jaja i feta sir.
  2. Dodajte narezane šampinjone i cherry rajčice, dodajte ½ žličice soli, 1 žlicu nasjeckanog peršinovog lista i sve dobro promiješajte. Patlidžane posušite kuhinjskim papirom i žlicom malo izdubite. Izdubljeno meso patlidžana dodajte u zdjelu s nadjevom.
  3. Složite patlidžane u lim za pečenje te ih nadjenite pripremljenim nadjevom i pokrijte aluminijskom folijom.
  4. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta na 180 °C. Uklonite foliju i nastavite peći još 10 minuta. Izvadite patlidžane iz pećnice, prelijte kiselim vrhnjem i pospite preostalim peršinovim listom.

Savjet: Kod kupovine patlidžana uvijek birajte manje i laganije plodove sjajne kore jer oni sadrže manje sjemenki koje uzrokuju gorčinu.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 manja patlidžana
  • 200 g kvinoje
  • 200 g šampinjona
  • 250 g cherry rajčica
  • 100 g feta sira
  • 2 jaja
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice sitno nasjeckanog peršinovog lista
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice kiselog vrhnja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Cherry rajčica

Patlidžan

Sir feta DESPAR, 250g

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...