Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Quiche s lososom i špinatom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Pomiješajte sve sastojke za tijesto, umijesite ga, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
  2. Za to vrijeme pripremite nadjev. Lososu uklonite kožu i eventualno preostale kosti. Izrežite losos na manje komade. Luk narežite na kolutiće, češnjak protisnite.
  3. Na vrućem maslinovom ulju pržite luk 2 minute, dodajte losos i nastavite pržiti još 2 – 3 minute. Dodajte češnjak i špinat, malo posolite i pirjajte tek toliko da špinat povene.
  4. Maknite s vatre i ostavite da se hladi. U drugoj zdjeli pomiješajte svježi sir, kiselo vrhnje, gaudu i jaja. Dodajte ohlađenu smjesu od lososa i špinata, pomiješajte, dodajte kurkumu, svježe mljeveni papar i po potrebi još posolite.
  5. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte, premjestite u kalup za quiche, dno nabodite vilicom i po tijestu rasporedite pripremljeni nadjev.
  6. Savite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 40 minuta na 180 °C.

Savjet: Tijesto će biti podatnije dodate li mu žlicu kiselog vrhnja.​

Sastojci

Za 6 osoba

Tijesto:

  • 250 g brašna
  • 2 prstohvata soli
  • 150 g maslaca
  • po potrebi 1 žlica hladne vode

Nadjev:

  • 300 g filea svježeg lososa
  • 250 g mladog špinata
  • 2 mlada luka 
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 jaja
  • 100 g svježeg sira
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 150 g gaude
  • ¼ žličice kurkume
  • 1 žličica soli
  • svježe mljeveni papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

File lososa

Kiselo vrhnje S-BUDGET, 180g

Mladi luk

Salata baby špinat SPAR, 100g

Sir gouda S-BUDGET

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...