Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Quiche sa špinatom i orasima

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

70 min
  1. U posudu stavite glatko i oštro brašno, prašak za pecivo, sol i promiješajte. Dodajte dobro ohlađeni maslac narezan na listiće i pomoću električne miješalice miješajte dok ne dobijete ravnomjerno zrnato tijesto. Dodajte svježi sir i jaje pa rukom zamijesite glatko tijesto. 
  2. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30-ak minuta. Ohlađeno tijesto na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte u oblik kruga, tako da bude sa svih strana veće od kalupa za quiche promjera 26 cm. Pomoću valjka za tijesto pažljivo ga prebacite u namašćen kalup i prstima dobro utisnite uz dno i stranice kalupa. 
  3. Tijesto dobro izbodite vilicom pa na njega položite papir za pečenje. U papir stavite oko ½ kg sušenog graha kako bi držao tijesto prilikom pečenja da se ne diže. Tijesto pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C 15 minuta. Kad se tijesto ispeče, oprezno uklonite grah pomoću papira u kojem se nalazio. 
  4. U veću tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite protisnuti češnjak i jezgre oraha. Pržite oko jednu minutu pa dodajte špinat narezan na manje komade. Pržite dok malo ne povene pa ga prebacite na pečeno tijesto. 
  5. Po tijestu rasporedite narezane sušene rajčice i pospite naribanim sirom. Lagano sve izmiješajte. Jaja razmutite i pomiješajte ih sa slatkim vrhnjem, timijanom, muškatnim oraščićem, soli i paprom pa prelijte preko pripremljenog nadjeva. 
  6. Tijesto vratite u pećnicu i pecite još 25 – 30 minuta. Kad se quiche ispeče, izvadite ga, pustite da se hladi 10-ak minuta pa ga narežite i poslužite.

Savjet: Grah ohladite, a potom ga spremite i koristite svaki put kad radite quiche.

Sastojci

Za 4 osobe

Za prhko tijesto:

  • 150 g glatkog brašna
  • 100 g oštrog brašna
  • 125 g maslaca
  • 100 g svježeg sira
  • 1 jaje
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • maslac za premazivanje kalupa

Za nadjev:

  • 300 g špinata
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 80 g sušenih rajčica u ulju
  • 60 g jezgri oraha
  • 100 g naribanog ementalera
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 jaja
  • 1 žličica sušenog timijana
  • prstohvat naribanog muškatnog oraščića
  • ½ žličice soli
  • prstohvat papra

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Orah SPAR, jezgra, 200g

Oštro brašno S-BUDGET, 1kg

Salata baby špinat SPAR, 100g

Sir Emmentaler

Svježi sir SPAR, 20%, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...