Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Raclette s krumpirom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

70 min
  1. Krumpir dobro operite, osušite i napola prerežite po dužini. Stavite ga u posudu za pečenje, posolite ga, popaprite, prelijte uljem i dobro promiješajte. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 50 – 60 minuta ili dok ne dobije lijepu boju. 
  2. Sir narežite na kriške debljine oko pola centimetra i posložite ga po pečenom krumpiru. Vratite u pećnicu i pecite tako dugo dok se sir ne počne topiti i ne dobije lijepu, zlatnu boju. Poslužite toplo. Po želji pospite narezanim vlascem.

Savjet: Raclette možete pripremiti na isti način i s nekim drugim povrćem.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g manjih mladih krumpira
  • 200 g sira raclette
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sol i papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Crni papar SPAR, 50g

Mladi krumpir

Sol SPAR Vital

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Sir raclette SPAR, 200g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...