Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Ražnjići s kozicama

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

15 min
  1. Ako ne možete kupiti ljuti sriracha umak pripremite ga sami. Očistite čili papričice (količina po želji), miksajte ih s protisnutim češnjakom (2-5 režnjeva), soli i smeđim šećerom.
  2. Stavite u čistu staklenku, pustite da stoji na sobnoj temperaturi 3-5 dana, svaki dan promiješajte sadržaj. Premjestite u mikser, dodajte sok 2 limete, nekoliko listića korijandera i miksajte.
  3. Smjesu procijedite i kuhajte 5-6 minuta. Možete čuvati u hladnjaku do 6 mjeseci. Kupovnom umaku dodajte sitno sjeckani korijander. Na drvene štapiće nabodite tri kozice, vrlo kratko marinirajte u ljutom umaku i pecite na vrućoj tavi 2 minute sa svake strane. Ražnjiće pospite sjeckanim korijanderom i poslužite uz krišku limete.

Savjet: Za pečenje kozica koristite plitku tavu u kojoj će se najbolje ispeći.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g smrznutih repova kozica
  • 100 ml sriracha umaka
  • 1 limeta
  • 3-4 grančice svježeg korijandera

Sriracha umak:

  • čili papričice – količina po želji
  • 2-5 režnjeva češnjaka
  • sol, smeđi šećer
  • 2 limete
  • grančica korijandera

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Limeta

Repovi kozica

Smeđi šećer DESPAR

Sol SPAR Vital

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...