Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Riblji kroketi

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Bakalar skuhajte u posoljenoj vodi u koju ste dodali limunov sok. Ocijedite ga, pustite da se malo ohladi pa ga natrgajte rukama na komadiće.
  2. Dodajte protisnuti češnjak, krušne mrvice, jaja, čili, timijan i maslinovo ulje te lagano popaprite. Po potrebi još malo posolite i sve dobro izmiješajte.
  3. Od pripremljene smjese oblikujte kuglice, uvaljajte ih u krušne mrvice i pržite u zagrijanom dubokom ulju do zlatnožute boje. 
  4. Pečene kuglice izvadite na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće.
  5. Poslužite uz prilog ili umak po želji.

Savjet: U kuglice možete dodati malo naribanog parmezana.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g fileta bakalara
  • 3 žlice limunova soka
  • 4 češnja češnjaka
  • 3 – 4 žlice krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • 1 žličica nasjeckanog timijana
  • malo čilija u prahu
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol
  • papar
  • krušne mrvice za paniranje
  • ulje za prženje

Vino Zlatan Pošip


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Bio limun Natur*pur

File bakalara

Krušne mrvice S-BUDGET, 450g

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...