Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Rižoto od tikvica s dimljenim sirom i bučinim uljem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Crveni luk narežite na kockice i pržite na maslacu. Kad dobiju zlatnožutu boju dodajte neopranu rižu. Ugrijte ju te podlijevajte vrućim pilećim temeljcem. Rižu kuhajte do 70 % otprilike 10 minuta. 
  2. Tikvice narežite na kockice, usitnite češnjak i oboje prepržite. Riži dodajte prepržene tikvice i češnjak te kuhajte do kraja. 
  3. Prije serviranja prelijte bučinim uljem te dodajte sir koji ste narezali na prutiće i prepržili na suhoj teflonskoj tavi.

Savjet: Tikvice pržite kratko, tek toliko da omekšaju jer će preduga termička obrada rezultirati premekim tikvicama.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 250 g riže za rižoto (arborio)
  • ½ kg tikvica
  • 250 g kuhanog dimljenog sira
  • 100 g maslaca
  • 1 glavica luka
  • 100 ml bučinog ulja
  • 750 ml pilećeg temeljca
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Arborio riža DESPAR

Bučino ulje SPAR

Češnjak Vrtovi Hrvatske

Maslac SPAR, 250g

Tikvice Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...