Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Predjela
Rižoto s limunom i mentom
Vaša ocjena:
4
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
35 min
U posudu ulijte 1 litru vode, pustite da zakuha pa dodajte povrtne kocke i kuhajte oko 5 minuta.
Na mješavini maslinova ulja i maslaca kratko pržite sitno narezani luk, samo toliko da omekša. Dodajte protisnuti češnjak i opranu i posušenu koricu limuna narezanu na tanke trakice. Pržite nekoliko minuta pa dodajte rižu i još kratko pržite.
Podlijte s prošekom, ocijeđenim limunovim sokom, a kad riža upije tekućinu, dolijte 200 ml povrtnog temeljca i pirjajte na laganoj vatri povremeno miješajući. Kad riža upije tekućinu, podlijte ponovo s 200 ml temeljca i postupak ponavljajte dok ne potrošite svu tekućinu.
Kad zadnji dio dodane tekućine zakuha, poklopite, ugasite i pustite da odstoji 7 – 8 minuta.
Otklopite, po potrebi posolite i popaprite, i poslužite rižoto posut listićima mente i naribanim parmezanom.
Savjet:
Ovaj ukusni rižoto možete pripremiti s pilećim fileom narezanim na kockice.
Sastojci
Za
2
osobe
3 žlice maslinova ulja
40 g maslaca
100 g luka
2 češnja češnjaka
300 g riže
100 ml prošeka
nekoliko grančica mente
1 limun
2 povrtne kocke
sol
papar
Za posipanje:
50 g naribanog parmezana
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Arborio riža DESPAR
Bio limun Natur*pur
Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L
Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna
Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji