Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Rižoto s limunom i mentom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. U posudu ulijte 1 litru vode, pustite da zakuha pa dodajte povrtne kocke i kuhajte oko 5 minuta.
  2. Na mješavini maslinova ulja i maslaca kratko pržite sitno narezani luk, samo toliko da omekša. Dodajte protisnuti češnjak i opranu i posušenu koricu limuna narezanu na tanke trakice. Pržite nekoliko minuta pa dodajte rižu i još kratko pržite. 
  3. Podlijte s prošekom, ocijeđenim limunovim sokom, a kad riža upije tekućinu, dolijte 200 ml povrtnog temeljca i pirjajte na laganoj vatri povremeno miješajući. Kad riža upije tekućinu, podlijte ponovo s 200 ml temeljca i postupak ponavljajte dok ne potrošite svu tekućinu. 
  4. Kad zadnji dio dodane tekućine zakuha, poklopite, ugasite i pustite da odstoji 7 – 8 minuta. 
  5. Otklopite, po potrebi posolite i popaprite, i poslužite rižoto posut listićima mente i naribanim parmezanom.

Savjet: Ovaj ukusni rižoto možete pripremiti s pilećim fileom narezanim na kockice.​

Sastojci

Za 2 osobe
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 40 g maslaca
  • 100 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 300 g riže
  • 100 ml prošeka
  • nekoliko grančica mente
  • 1 limun
  • 2 povrtne kocke
  • sol
  • papar

Za posipanje:

  • 50 g naribanog parmezana

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Arborio riža DESPAR

Bio limun Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...