Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Salata od kvinoje, graha i kukuruza u avokadu

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Kvinoju kuhajte u dvostrukom omjeru posoljene vode, kad je kuhana ostavite je poklopljenu 5 minuta, zatim toplu začinite maslinovim uljem. 
  2. Avokado prepolovite, odstranite košticu, žličicom izvadite meso i narežite na kockice da napravite zdjelicu za salatu, ostavite oko pola cm mesa uz koru. 
  3. Papriku očistite i narežite na kockice. Umiješajte u kvinoju grah, kukuruz, papriku i kockice avokada, po želji posolite, napunite polovice avokada. Dekorirajte grančicom peršina i poslužite uz kriške limete.

Savjet: Da avokado ne bi potamnio, pokapajte ga limunovim sokom.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 150 g kvinoje
  • 100 g crnog graha (kuhanog)
  • 100 g crvene paprike
  • 100 g kukuruza (konzerva)
  • 2 avokada
  • 2 limete
  • 40 ml maslinovog ulja
  • sol
  • 1 grančica francuskog peršina

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

avokado

Crvena paprika SPAR, 100g

Kukuruz SPAR, 340g

Limeta

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...