Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Salata od kvinoje, slanutka, rajčica i feta sira

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Kvinoju skuhajte u posoljenoj vodi, začinite s 20 ml maslinovog ulja.
  2. Tikvice narežite na kockice i kratko popržite na 20 ml ulja, posolite. Napravite dresing za salatu, razmutite senf i 60 ml ulja, dodajte ocat i posolite. Krastavac narežite po dužini na četvrtine, zatim na deblje ploške.
  3. Rajčice prepolovite. Dodajte kvinoji slanutak, tikvice, krastavce i rajčice, začinite dresingom, lagano promiješajte i rasporedite u tanjure.
  4. Namrvite fetu po salati, pospite sjeckanim peršinom i poslužite.

Savjet: Grančice svježeg peršina možete zamjeniti listovima svježeg bosiljka.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 200 g kvinoje
  • 200 g slanutka (konzerva)
  • 150 g crvenog mini šljivara
  • 50 g žute mini rajčice
  • 300 g krastavca
  • 200 g tikvica
  • 150 g feta sira
  • sol
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 40 g dijon senfa
  • 20 ml vinskog octa
  • 1-2 grančice svježeg peršina

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Dijon Senf SPAR

Sir feta DESPAR, 250g

Slanutak SPAR Vital, 400g

Tikvice Natur*pur, 500g

Vinski ocat DESPAR, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...