Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Savijača od kiselog kupusa i kobasica sa sezamom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Na masti popržite sitno sjeckani luk, dodajte sjeckani češnjak i kratko zabijelite, dodajte rezani kupus, slaninu narezanu na kockice i kobasicu koju prstima izvadite iz crijeva. Ako koristite dimljenu kobasicu, onda je narežite sitno kao slaninu.
  2. Sve zajedno pirjajte oko pola sata. Tijesto raširite, ispikajte vilicom, stavite nadjev i zarolajte. Žumanjak razmutite sa žlicom vode, premažite savijaču, pospite sezamom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 – 210 °C 15 minuta. Poslužite toplo.

Savjet: Par minuta prije kraja pečenja lagano premažite savijaču vodom u kojoj ste rastopili malo maslaca kako bi korica postala mekana.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 275 g svježeg lisnatog tijesta
  • 800 g kiselog kupusa
  • 200 g svježih kobasica
  • 50 g slanine
  • 150 g crvenog luka
  • 1 – 2 režnja češnjaka
  • 50 g svinjske masti
  • 1 žumanjak
  • 10 g sezama

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio sezam Natur*pur, 250g

Domaća dimljena kobasica za kuhanje S-BUDGET, 300g

Domaća svinjska mast S-BUDGET

Kiseli kupus S-BUDGET, rezani, 500g

Lisnato tijesto S-BUDGET, 275g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...