Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Slana pita od medvjeđeg luka i sira

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Umijesite prhko tijesto, po potrebi dodajte malo brašna ili vode, oblikujte ga u kuglu pa u disk, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta. 
  2. Pomiješajte jaja sa sirom i mileramom, dodajte oprane i na trakice narezane listove medvjeđeg luka, naribani ementaler, sol, papar i malo timijana. 
  3. U tavi ispržite sitno nasjeckanu slaninu, dodajte poriluk narezan na kolutiće i sve još kratko pržite, dok poriluk malo ne uvene. Slaninu i poriluk dodajte u nadjev i sve promiješajte. 
  4. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte i obložite njime veći kalup za pečenje. Tijesto izbodite vilicom pa pokrijte papirom za pečenje, opteretite suhim grahom i stavite u pećnicu na desetak minuta. 
  5. Izvadite iz pećnice, uklonite grah i papir, a na tijesto nanesite pripremljeni nadjev. Smanjite temperaturu na 180 °C, vratite pitu u pećnicu i pecite još 30 minuta, odnosno dok pita ne dobije lijepu boju.

Savjet: U nadjev možete dodati šaku-dvije cvjetića brokule.​

Sastojci

Za 4 osobe

Tijesto:

  • 180 g brašna
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice praška za pecivo
  • 100 g maslaca
  • 2 žumanjka
  • 2 žlice hladne vode

Nadjev:

  • 200 g svježeg kravljeg sira
  • 150 ml milerama
  • 2 jaja
  • 150 g listova medvjeđeg luka
  • 100 g sira ementalera
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice svježe mljevenog papra
  • malo timijana
  • 100 g slanine
  • 100 g poriluka

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Bio poriluk Natur*pur

Maslac SPAR free from, 250g

Sir Emmentaler

Svježi sir SPAR, 20%, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...