Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Šparoge u lisnatom tijestu

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Šparoge ostružite i odrežite im drvenasti dio, povežite ih u stručak i postavite okomito u dubok lonac s kipućom slanom vodom. Ulijte vodu do polovice njihove visine, tako da se kuhaju u vodi, a vrhovi šparoge na pari. Šparoge pažljivo kuhajte 10 – 15 minuta, dok donji dio ne omekša. Izvadite ih iz vode, odmah uronite u ledenu vodu i pustite da se dobro ohlade. 
  2. Na pobrašnjenoj podlozi oba dijela lisnatog tijesta razvaljajte na veličinu 30 x 25 cm. Svaki dio narežite na trakice oko 3 cm širine i 25 cm dužine. Kuhane i ohlađene šparoge prvo omotajte ploškama slanine, a onda ih omotajte trakama od lisnatog tijesta. Tako pripremljene šparoge stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. 
  3. Jaje razmutite pa njime premažite lisnato tijesto, a vidljive dijelove šparoge premažite maslinovim uljem. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 – 20 minuta.

Savjet: Jajetom premazano lisnato tijesto možete posuti sjemenkama sezama ili kima.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 20 šparoga
  • 500 g lisnatog tijesta
  • 20 dužih ploški tanje narezane slanine
  • 1 jaje
  • 30 ml maslinova ulja
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Domaća slanina S-BUDGET

Lisnato tijesto Natur*pur

Sol SPAR Vital

Šparoge

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...