Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Sushi od kelja i avokada

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Rižu isperite 2 – 3 puta pa skuhajte u vodi u omjeru 1 : 1. Pripremite začinsku tekućinu za rižu. U posudicu stavite rižin ocat, šećer i sol pa miješajte dok se sol i šećer ne otope. Prelijte po riži i kratko lagano promiješajte. 
  2. Vlažnim rukama na nori algu rasporedite začinjenu rižu, pospite crnim sezamom pa opet navlažite ruke i malo utapkajte sezam u rižu. Preokrenite tako da riža sada bude dolje, a nori alga gore. Na algu složite avokado narezan na trake i listove blanširanog kelja kojima ste uklonili središnji tvrdi dio.
  3. Zamotajte i izrežite sushi pa poslužite uz umak po želji, listiće ukiseljenog đumbira i malo wasabi paste.

Savjet: Rižu tijekom kuhanja nemojte miješati.

Sastojci

Za 2 osobe
  • 200 g riže za sushi
  • 1 avokado
  • 6 listova kelja
  • 2 nori alge
  • crni sezam
  • 1 žlica rižinog octa
  • 1 žličica šećera
  • 1,5 žličica soli
  • wasabi pasta
  • ukiseljeni đumbir

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

avokado

Kelj

Sol SPAR Vital

SPAR PREMIUM Sushi riža, 250g

Šećer S-BUDGET, bijeli, kristal, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...