Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tikvice punjene pršutom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Tikvice dobro operite pa ih po dužini prepolovite i izdubite im sredinu.
  2. Pršut narežite na sitnije komade, pomiješjte s prethodno kuhanom rižom, sjeckanim češnjakom, peršinom i usitnjenim ostatkom izdubljenih tikvica. Sve posolite i popaprite, dodajte maslinovo ulje i sve skupa lagano izmješajte.
  3. Smjesom napunite izdubljene tikvice. Napunjene tikvice složite u posudu za pečenje koju prethodno obložite masnim papirom.
  4. Tikvice prelijte pireom od rajčice i pospite naribanim parmezanom.
  5. Pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Poslužite toplo.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 srednje tikvice
  • 15dkg pršuta
  • 4 režnja češnjaka
  • vezica peršina
  • šalica kuhane riže
  • 2dl pirea od rajčice
  • 50ml maslinova ulja
  • naribani parmezan
  • sol, papar

Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg


0,75L

Temp. serviranja:
13-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Sir Grana Padano DESPAR, 100g

Extra djevičansko maslinovo S-BUDGET, 1L

Narezani pršut S-BUDGET

Pasirana rajčica S-BUDGET, 500g

Riža S-BUDGET, dugo zrno, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...