Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Topla salata od kelja, quinoe i piletine

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Pileće filee stavite u 500 ml kipuće slane vode i skuhajte. Ostavite sa strane do posluživanja. 
  2. Quinou stavite u kipuću slanu vodu, kuhajte 15 – 20 minuta, pa je procijedite. 
  3. Listove kelja odvojite od glavice, stanjite ili uklonite srednji tvrdi dio. Operite ih i izrežite na oko 3 – 4 cm široke trake. 
  4. Na zagrijani maslac stavite sitno nasjeckan češnjak i kratko ga popržite. Dodajte pripremljeni kelj i propirjajte ga dok ne povene. Zalijte s 200 ml tekućine u kojoj se kuhala piletina i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri oko 10 minuta. Po potrebi dosolite, popaprite, pospite kimom, prelijte octom i kratko propirjajte. 
  5. Dodajte kuhanu quinou, pospite suho poprženim pinjolima i poslužite s kuhanom piletinom narezanom na ploške.

Savjet: Isprobajte salatu i s drugim žitaricama.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 200 g quinoe
  • 2 pileća filea
  • 500 g kelja
  • 50 g maslaca
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 žlice rižina octa
  • 1 žličica mljevenoga kima
  • 25 g pinjola
  • sol
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Kelj

Maslac SPAR, 250g

Pileći file S-BUDGET

Začin kim SPAR, 50g

Quinoa SPAR Vital, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...