Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Varivo s keljom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Na zagrijanom ulju popržite sitnije narezanu mrkvu i celer do lijepe zlatne boje. Dodajte protisnuti češnjak, kelj narezan na rezance i krumpir narezan na kockice te zalijte litrom tople vode. 
  2. Kad varivo zakuha, dodajte povrtnu kocku, posolite, popaprite i kuhajte 10-ak minuta. 
  3. Dodajte ocijeđenu i ispranu leću pa kuhajte još 5 – 10 minuta. 
  4. Umiješajte brašno razmućeno s malo vode, kratko prokuhajte, maknite s vatre, pospite naribanim parmezanom, promiješajte i poslužite.

Savjet: Po želji u varivo dodajte 200 g pasirane rajčice za intenzivniju boju i okus.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 200 g mrkve
  • 50 g korijena celera
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 g kelja
  • 400 g krumpira
  • 1 limenka leće (400 g)
  • 2 žlice ulja
  • 1 povrtna kocka
  • 1 žlica oštrog brašna
  • 25 g naribanog parmezana
  • sol
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Kelj

Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna

Krumpir Natu*pur

Leća DESPAR

Ribani sir Parmigiano reggiano DESPAR, 100g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...