Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Zapečene penne s rajčicama

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Tjesteninu skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, ocijedite i isperite pod hladnom vodom.
  2. U zagrijanu tavu stavite maslac i maslinovo ulje. Kad se dobro zagriju, stavite sitnije narezani luk i pržite ga dok ne omekša.
  3. Dodajte na polovine prerezane mini rajčice i popržite nekoliko minuta. 
  4. Dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga pržite.
  5. Prelijte pasiranom rajčicom, pospite sušenim bosiljkom i timijanom, dodajte masline i na srednjoj vatri pirjajte 5 – 6 minuta. 
  6. Dodajte kuhane penne, nasjeckani peršin, posolite, popaprite pa dobro promiješajte.
  7. Prebacite ih u vatrostalni kalup (28 x 18 cm) namazan rastopljenim maslacem. 
  8. U manjoj posudi zagrijte bešamel, a kad zakuha, dodajte naribanu mozzarellu i na laganoj vatri miješajte dok se sir u potpunosti ne otopi, potom prelijte preko penna u vatrostalnoj posudi.
  9. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 20 – 25 minuta. Poslužite toplo.

Savjet: Mini rajčice i pasirane rajčice možete zamijeniti jednom limenkom pelata (400 g).

Sastojci

Za 4 osobe
  • 250 g tjestenine penne
  • 200 g mini rajčica
  • 100 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g crnih maslina
  • 100 ml pasirane rajčice
  • 25 g maslaca
  • 400 ml bešamel umaka
  • 200 ml mozzarelle
  • 1 žličica nasjeckanog timijana
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar
  • rastopljeni maslac za premazivanje kalupa
  • 3 žlice ulja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Cherry rajčica, Vrtovi Hrvatske, 250g

Crne masline SPAR, bez koštice, 230g

Mozzarella Free From, Spar, 125g

Penne Rigate DESPAR, 500g

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...