Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Zapečene spetzle sa sirom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Svi sastojke za tijesto zamješajte pjenjačom u gustu glatku masu. Tijesto je kao za palačinke sam puno gušće. Sve ostavite pola sata da stoji.
  2. Zakuhajte zasoljenu vodu u kojoj će se kuhati špetzle. Tijesto protisnite kroz šuplji dio cjedila s velikim rupama tako da tijesto direktno pada u kipuću vodu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svo tijesto. Kada tijesto ispliva vadite ga šupljom žlicom. Kuhane špetzle ohladite u vodi.
  3. Na maslinovu ulju popržite sitno sjeckani luk 2-3 minute dok ne požuti. Dodajte sitno sjeckani peršin i bosiljak. Dodajte kuhane špecle te sve skupa promješajte.
  4. U vatrostalnu posudu koju ste prethodno namastili sa maslacem uspite špetzle i sve pospite naribanim sirom.
  5. Sve skupa zapecite 10-ak minuta u pećnici na 180oC dok se sir ne rastopi. Poslužite toplo.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 jaja
  • 2 žlice pšenične krupice
  • 2,5dl mlijeka
  • 350g brašna
  • 300g sira gaude
  • 100g maslaca
  • 1 srednji crveni luk
  • maslinovo ulje
  • sol, papar, peršin i bosiljak

Vino Krauthaker Pinot sivi


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Pšenična krupica S-BUDGET, TIP 480, 1kg

Svježe mlijeko SPAR, 3,2%, 1L

Sir Gouda SPAR, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...