Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Zeleni humus

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

80 min
  1. Slanutak namočite u vodu i ostavite da odstoji preko noći.
  2. Sljedeći dan kuhajte slanutak u posoljenoj vodi oko sat vremena, odnosno dok ne omekša, a zatim ga ocijedite.
  3. Ubacite sve sastojke u blender i blendajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  4. Poslužite s prepečenim kruhom.

Savjet: Za bržu i jednostavniju pripremu možete koristiti slanutak iz konzerve.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g kuhanog slanutka
  • 1 šaka mladog špinata
  • 1 šaka listova bosiljka
  • 1 žlica tahinija
  • sok ½ limuna
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • ½ žličice soli
  • svježe mljeveni papar
  • malo vode, po potrebi

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Salata baby špinat SPAR, 100g

Sitna morska kuhinjska sol S-BUDGET, 1kg

Slanutak SPAR Vital, 400g

Šareni papar S-BUDGET, zrno, 70g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...