Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Piletina u umaku s kurkumom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. U posudi iscijedite sok od limete. Dodajte grčki jogurt, sol i papar. Dodajte začine, đumbir, češnjak i maslinovo ulje.
  2. Prekrijte piletinu s napravljenom mješavinom, pokrijte i stavite u hladnjak na 1 sat minimalno.
  3. Zagrijte pećnicu na 240 stupnjeva i u pećnicu stavite posudu za pečenje u koju ste stavili piletinu s umakom. Pecite 30-45 min, povremeno promiješajte.
  4. Kad je piletina pečena, izvadite i dekorirajte korijanderom. Servirati uz rižu.

Sastojci

Za 2 osobe
  • Pileći rasjek (batak i zabatak)
  • 1 grčki jogurt
  • 1 limeta
  • 2 češnja češnjaka
  • Prstohvat Superfoods by Encian kurkume
  • 1 čajna žlica Superfoods by Encian đumbira
  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • Korijander
  • Encian Himalajska sol i svježe mljeveni papar po želji

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Začin crni papar SPAR

Đumbir u prahu SUPERFOODS by Encian, 150g

Kurkuma u prahu SUPERFOODS by Encian, 150g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...