Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Raw kocke od kave

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. U blender stavite ocijeđene datulje bez koštica i neoguljene bademe. Dodajte im otopljeno kokosovo ulje i miksajte dok ne dobijete sitnije mrvice, podloga je ukusnija kad je grublje strukture.
  2. Na dno lima za kolače promjera 20 x 22 cm stavite prozirnu foliju pa nanesite žlicom podlogu, poravnajte i stavite u hladnjak dok pripremate kremu. U blender stavite ocijeđene indijske oraščiće i bademe.
  3. Miksajte ih dok ne nastane krema pa dodajte ohlađenu kavu, kokosovo brašno, med, otopljeni kakao maslac i kokosovo ulje. Sve dobro izmiksajte tako da nastane glatka krema. Kremu izlijte na ohlađenu podlogu i vratite u hladnjak na još barem 2 – 3 sata.

Savjet: Ako koristite suhe datulje, močite ih bar sat vremena u mlakoj vodi.​

Sastojci

Za 6 osoba

Podloga:

  • 250 g badema
  • 180 g datulja 
  • 2 žlice kokosovog ulja

Krema:

  • 300 g indijskih oraščića (namočenih preko noći)
  • 100 g badema (blanširanih, oguljenih i namočenih preko noći)
  • 3 žlice skuhane crne kave
  • 50 g kokosovog brašna
  • 50 g kakao maslaca
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 2 žlice meda 

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Badem SPAR, jezgra, 200g

Indijski oraščići Natur*pur

Kava espresso DESPAR, 250g

Kokosova mast SPAR

Suhe datulje SPAR, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...