Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Glavna jela
Video recept
Glazirana piletina sa svježim rezancima i povrćem
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
2
Vrijeme pripreme:
45 min
Prvo pripremite piletinu na način da pilećem zabatku izvadite kost i skinete kožu. Nakon toga ga posolite, popaprite pa uvaljajte u mješavinu 5 kineskih začina. Utrljajte začine u piletinu pa je ostavite marinirati sa strane dok vi pripremite povrće.
Očistite pa narežite luk, češnjak, mrkvu, kineski kupus i čili papričicu. Kolutove ananasa izvadite iz konzerve pa ga narežite na kockice. U većoj staklenoj zdjeli pomiješajte kockice narezanog ananasa sa sojinim umakom. vinskim octom, škrobnim brašnom i sokom od ananasa. Sve dobro promiješajte pa ostavite sa strane. U veći lonac stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Zagrijte veliku tavu pa na malo maslinova ulja prepržite marinirane pileće zabatke dok ne budu dobro pečeni. Pred kraj prelijte tekućim medom i lagano promiješajte da se piletina na kraju glazira. Izvadite piletinu na toplo pa u istoj tavi koju ste prethodno prebrisali stavite na malo maslinova ulja peći narezano povrće. Pržite ga nekoliko minuta pa mu dodajte narezani ananas skupa s umakom. Lagano promiješajte pa na kraju dodajte ocijeđenu tjesteninu i po potrebi malo vode u kojoj se kuhala. Još jednom sve promiješajte pa servirajte. Na tanjur stavite prvo tjesteninu s povrćem pa na nju stavite narezane pileće zabatke. Za kraj sve lagano pokapajte sokom limete i pospite natrganim listovima mente.
> PRELISTAJTE NAŠ
AKCIJSKI LETAK
Sastojci
Za
4
osobe
4 pileća zabatka
250g ananasa iz konzerve
250g svježih tankih rezanaca
1 žlica tekućeg meda
1 žlica mješavine kineskih začina
1 žlica sojina umaka
1 žlica bijelog vinskog octa
1 žlica škrobnog brašna (gustina)
2 režnja češnjaka
1 glavica crvenog luka
1 mrkva
1 svježi čili
1/2 kineskog kupusa
sok od 1 limete
maslinovo ulje
sol i svježe mljeveni papar
Vino Traminac
Iločki podrumi
0,75L
Temp. serviranja:
9-11ºC
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bijeli ocat DESPAR, 500ml
Bio luk Natur*pur, 750g
Cvjetni med SPAR, 500g
Češnjak
Kompot od ananasa DESPAR
Mrkva
Pileći batak/zabatak S-BUDGET
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji