Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Jednostavna salata od hobotnice

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

180 min
  1. U veći lonac stavite očišćenu i odmrznutu hobotnicu. Ulijte puno vode, poklopite i stavite kuhati.
  2. Kada voda zakuha, smanjite na srednje jaku vatru i kuhajte poklopljeno oko 2 sata dok hobotnica ne omekša. Potom je ostavite da se ohladi u vodi u kojoj se kuhala.
  3. Krumpir ogulite, narežite na kockice, skuhajte u blago posoljenoj vodi pa ga ocijedite. Hobotnicu narežite na manje komade i pomiješajte s krumpirom. 
  4. Prelijte maslinovim uljem i 50 - 100 ml tekućine u kojoj se kuhala hobotnica. Dodajte peršin, malo vinskog octa, protisnuti češnjak, malo posolite i popaprite. Dobro promiješajte i poslužite.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 2 kg hobotnice (očišćene i zamrznute)
  • 800 g krumpira
  • 150 ml maslinova ulja
  • vinski ocat
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Hobotnica

Krumpir Natu*pur

Vinski ocat DESPAR, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...