Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Salate
Miješana salata s piletinom, lećom i bundevom
Vaša ocjena:
4
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
40 min
Piletinu stavite u posoljenu vrelu vodu, dodajte papar i timijan pa kuhajte oko 20 minuta da omekša.
Bundevu ogulite, izdubite sjemenke i narežite na deblje kriške (ili kocke).
Ciklu ogulite i narežite na veće kocke.
U posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje stavite bundevu, ciklu i češnjak pa posolite, pospite paprom i nakapajte maslinovim uljem. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 30 minuta.
Povrće ostavite sa strane da se malo ohladi.
Piletinu natrgajte na komade, dodajte pečeno povrće i leću.
Umiješajte rikolu i nakapajte mješavinom ulja i limunova soka.
Salatu poslužite odmah na širem tanjuru kao samostalni obrok.
Savjet:
Za ovu salatu možete koristiti prethodno kuhanu ili pečenu piletinu.
Sastojci
Za
4
osobe
2 pileća filea (300 g)
sol
crni papar
nekoliko grančica timijana
300 g butternut bundeve
3 žlice maslinova ulja
2 srednje velike svježe cikle (oko 300 g)
2 češnja češnjaka
200 g kuhane zelene leće (ili konzervirane)
100 g svježe rikole
4 žlice maslinova ulja
3 žlice limunova soka (ili svijetlog aceta balsamica)
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Cikla
Leća SPAR Veggie, 250g
Pileći file S-BUDGET
Rikula, 100g
Tikva butternut
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji